Hotel Bali

Hotel Bali

geweldig op vakantie naar Bali

Regenseizoen Bali

Van november tot maart vindt het zogenaamde regenseizoen plaats op Bali. Veel toeristen kiezen ervoor die periode te ontwijken en in de zomer naar eiland af te reizen, maar sommige gaan juist in het regenseizoen naar Bali.

De temperaturen op Bali zijn door het tropisch klimaat gedurende het gehele jaar ongeveer 30 graden. Dit komt omdat het eiland vlakbij de evenaar ligt. In het regenseizoen, die over het algemeen doorgang vindt van november tot maart, koelen de temperaturen dankzij de regen enigszins af. Er zijn toeristen die dit fijn vinden en prefereren boven de hitte in de zomer.

De term regenseizoen klinkt spectaculairder dan hij in werkelijkheid is. Waar in andere gebieden het regenseizoen veel regen oplevert, valt dat op Bali nog enigszins mee. De zee rondom het relatief kleine oppervlakte van het eiland trekt de luchten immers open. Hierdoor blijft de neerslag beperkt. Vaak is het zo dat ís avonds of ís nachts een flinke bui plaatsvindt, terwijl het de rest van de dag droog is. Regenperiodes duren vaak niet langer dan een uur. Vooral natuurliefhebbers bezoeken Bali tijdens het regenseizoen, omdat dan de natuur op zín indrukwekkendst is.

Sommige toeristen vinden het regenseizoen op Bali helemaal niets, maar sommige ook weer wel. Het regenseizoen werkt verkoelend, want de temperaturen nemen er door af. Verder valt het qua lengtes van de regenperiodes erg mee. Het is namelijk niet zo dat het de gehele dag doorregent. Integendeel.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2015 Hotelbali.nl alle rechten voorbehouden